Ostaa, ei osta, ostaa…

Hienoa että kirpputorit on nykyään niin suosittuja. Toisen romu voi olla toisen aarre. Hyvä ettei turhia tavaroita heitetä kaatopaikalle kuormittamaan ja kasvattamaan jätevuoria. Ajatuskin kauhistuttaa että jotain ehjää ja käyttökelpoista pitäisi heittää roskiin. Olen siis tosi huono heittämään tarpeettomia tavaroita roskiin. Mutta kierrättämisessä olen vähän parempi. Olen tosiaan vuosien varrella kehittynyt ja kehittänyt itseäni luopumaan tavaroista. Tykkään sisustaa kotia ja mökkiä kauniilla tavaroilla ja esineillä. On helppo luopua tavaroista jotka eivät tuota iloa silmälle. Kirpputorit on juuri sopivia paikkoja tuollaisille tavaroille.

Olen useana vuotena pitänyt omaa kirpputoripöytää menestyksellisesti. Joku vuosi viikon tai pari, joskus muutaman kuukaudenkin. Harmittaa kun en ole pitänyt kirjanpitoa ensimmäisistä vuosista. Nykyään perheessä on kirjanpitäjä. Tavarat olen hinnoitellut mieluummin alakanttiin kuin yläkanttiin että pääsen niistä eroon. Kappalemääräistä tilastoa ei ole mutta sen voin sanoa että taloudestamme poistuneita tavaroita on paljon, siis todella paljon! Osa vaatteista päätyy suoraan SPR:n konttiin.

Yhtään tyhjää kaappia kodistamme ei kuitenkaan vielä löydy. Koska saatan aina silloin tällöin myös itse ostaa kirpputoreilta jotain mitä kerään. Tykkään kierrellä kotipaikkakunnan kirpputoreja. En niitä kuitenkaan kiertele viikoittain enkä edes kuukausittain. Esittelen tässä viimeisimmät ostokset. Ei niitä kovin monta tavaraa ole, eihän?

Sain viime vuonna syntymäpäivälahjaksi Tamara Aladdinin kääntömaljakon. Tiesin että niitä on aikanaan valmistettu kolmea kokoa. Koska olin niin ihastunut saamaani lahjaan, päätin metsästää sille kaveriksi kaksi muuta kokoa. Nyt minulla sitten on ne kaikki kolme. Ja ne tuottavat iloa!

Kahdesta vanhasta, piippuleimallisesta, Arabian tarjoiluastiasta olen myös onnellinen. Sarja on nimetön. Meillä on pitkään ollut saman sarjan ruokalautaset ja keittolautaset. Ne on nykyään jokapäiväisessä käytössä mökillä. Aiemmin olivat vain vierasastioina mutta eivät enää. Arkikin voi ja saa olla juhlaa!

Tuon lakupurkin halusin ostaa kun se minusta oli niin hauska. Tuottaa varmaan iloa myös lastenlapsille!

Kierrättäminen on iloinen asia! Olethan samaa mieltä?!

One Reply to “Ostaa, ei osta, ostaa…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.