Täydellinen kesäpäivä ja sen ruoka

Aurinkoista päivää kaikille!

Hyvin nukutun yön jälkeen oli ihana herätä mökillä täydelliseen aamuun. Aurinko paistaa, taivas on kirkkaan sininen, järvi peilityyni ja lämpömittari näytti jo silloin asteita + 20.

Tiedossa kiireetön kesäpäivä, ei ole pakko tehdä mitään. Koska tulossa on hellepäivä, kauppareissun voi siirtää huomiseen.

Päivän tärkein asia on miettiä mitä tänään syödään. Se tarkoittaa mitä kaapista löytyy. Muutaman kiireisen kaupungissa vietetyn päivän jälkeen jääkaappi näyttää vähän vajaalta. Mutta näillä on pärjättävä.

Koska nyt on aikaa, päädyn tekemään haukipullia. Ihana tehdä ruokaa hitaasti nautiskellen. Ensin käyn poimimassa tuoreet nokkoset nokkosmuhennokseen. Ruokaa nokkosista olen valmistanut parin kuukauden aikana noin kerran viikossa. Kesävieraatkin ovat niistä tykänneet.

Sitten keskityn haukipullataikinan valmistukseen. Hauki on aitoa lähiruokaa, läheisestä järvestä pyydettyä. Varsinaista reseptiä minulla ei ole. Täytyy käyttää niitä raaka-aineita ja mausteita mitä täältä löytyy. Omasta yrttimaasta haen ruohosipulia, tilliä, persiljaa ja timjamia.

Tässä lista raaka-aineista mitä tänään käytin kalapulliin. Joka kerta ne on vähän erimakuisia kun en juurikaan maustemittoja käytä.

  • – 500 g haukimassaa
  • – 1  kevätsipuli varsineen kuullotettuna
  • – 1 pullea valkosipulin kynsi
  • – 1/2 dl korppujauhoja
  • – n. 1 dl kermaviiliä
  • – 1 iso kananmuna
  • – paljon tilliä
  • – vähän persiljaa
  • – vähän ruohosipulia
  • – vähän timjamia
  • – ruususuolaa myllystä
  • – valkopippuria
  • – vähän raastettua sitruunan kuorta ja sen mehua
  • Paistoin kalapullat uunissa 200 asteessa. Niistä tuli tosi herkullisia. Lisukkeena oli nokkosmuhennosta, uusia perunoita ja salaattia omasta kasvimaasta.

Ruuasta iloa elämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.