Haluan heti takaisin sinne mistä pari päivää sitten tulin

Jos ulkona on lämpöasteita vaivaiset viisi astetta ja tuulee, silloin on kylmä. Tuuli lounaasta 7 m/s, tuntuu iholla kuin yksi aste. En yhtään tykkää, nythän on toukokuu. Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun tulimme kotiin viikon lomamatkalta lämpimästä auringon paisteesta räntäsateeseen.

Loma on aina iloinen asia. Kun matka on varattu, alkaa ihana odottaminen. Kun loma on ohi, alkaa heti seuraavan matkan suunnittelu. Minne mennään seuraavaksi? Välillä matkoja on varattu useampia ja sehän on ihan huippu ihanaa!

Tämä meidän kevätmatka on jo perinne. Sitä on toteutettu yli 20 vuotta. Sen ajoitus on ollut aika vakio, huhtikuun viimeinen viikko, toukokuun ensimmäinen viikko tai kuun vaihde. Olemme ystäväporukalla viettäneet tosi monta vappua ulkomailla golfia pelaten. Ja mukana on aina ylioppilaslakit. Vapunpäivänä pelaamme ylioppilaslakit päässä. Lisäksi meillä on jo vuosia ollut koodiasut. Kaikilla on yllä suomenlipun siniset pelipaidat. Naisilla on aina valkoiset hameet. Miehillä taas on sinisen sävyiset shortsit.  Naisilla on myös toisetkin koodiasut, ihanat jouluhameet. Jouluaattona hameen kanssa käytetään punaisia pelipaitoja, muina vuodenaikoina vaaleansinisiä. Tietysti jouluaattona koko peliseurueella on pelatessa tonttulakit päässä. Koodiasut herättävät aina kiinnostusta ja ihastusta ympäri maailmaa, erityisesti jouluhameet. Vappuna meidän lakkeja puhuteltiin merimieshattuina!

Kevään pelireissu on tarkkaan harkittu ja hyväksi havaittu. On ollut kiva aloittaa pelikausi jossain missä on lämmintä ja aurinkoista. Matkat ovat suuntautuneet Espanjaan, Portugaliin tai Turkkiin. Matkan jälkeen olemme päässeet heti jatkamaan pelejä omilla kotikentillä. Mutta tänä vuonna suunnitelma ei mennytkään nappiin. Loman aikana olimme hyvin ajan tasalla Suomeen tulleesta takatalvesta. Kevät oli lähtiessä jo pitkällä. Lomaviikon aikana kevääntulo pysähtyi. Lunta oli satanut reilusti koko maassa. Odottaminen on tässä tapauksessa tosi tylsää. Jos olet pelannut viikon 25 asteen lämmössä niin ei yhtään houkuttele pelaaminen viidessä asteessa. Tule kevät, tule kesä pian kiitos!

Tänä vuonna olimme jo kahdeksatta kertaa pelaamassa Turkin Belekissä. Turkkiin matkustaminen ei muuten kiinnosta yhtään mutta siellä vaan on niin paljon upeita golfkenttiä. Hotellit on myös korkeatasoisia ja ruoka on niin, niin herkullista. Palvelukin saa arvosanaksi täyden kympin!

Seuraava matka suuntautuukin jälleen Roomaan. Sitä tässä odottelen vesisateessa, hetki sitten satoi muuten rakeita. Suomen säät on niin epävakaat. Ai niin, viime kesähän oli poikkeuksellinen, huippu lämmin. Sitä haikeudella muistelen.

Aurinkoisempaa kevättä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.