Uusi ruoka uunista ulos

Uusi vuosi on täydessä vauhdissa. Kaappeja on siivottu ja Konmaritusta tehty viemällä iso laatikollinen meille tarpeetonta tavaraa Punaisen Ristin Konttiin. Kunnon kohotus on käynnistynyt. Paluu vanhalle tutulle kuntosalille oli hyvä päätös. Siellä meitä odotti uudet super hienot kuntolaitteet. Sieltä saa niin ihanan energisen olon palkaksi.

Uusi vuosi ja uudet reseptit. Olen innokas reseptien keräilijä. Luen kaikista lehdistä kaikki reseptit. Revin niistä parhaat joita haluan kokeilla. Liimaan ne sitten pienellä viiveellä isoon reseptikirjaani. Osaa en sitten kuitenkaan ole koskaan kokeillut ja osasta tulee suosikkeja.

Tänään sitten selasin tätä rakasta reseptikirjaani. Ajatuksena oli että haluan kokeilla jotain uutta reseptiä. Ja tietysti toisena ajatuksena oli, että mitä raaka-aineita kaapista löytyy.

Minähän tykkään ihan tavallisesta arkiruuasta. Ruuan pitää olla yksinkertaista ja mielellään valmistua mahdollisimman nopeasti. Tuntikausia en kuluta aikaa keittiössä. Tietysti juhlaruuat on erikseen. Niiden valmistukseen olen toki valmis käyttämään enemmän aikaa. Silloinkaan en tee mitään pieniä piperryksiä vaan hyvistä raaka-aineista hyvää ja yksinkertaista ruokaa.

Eli tänään päädyin valmistamaan sieni-perunapaistosta. Koska rakastan sieniä, syömme sieniruokia ainakin kerran viikossa. Viime viikolla meillä syötiin tattirisottoa.

Reseptissä oli raaka-aineina vain perunat ja sienet. Ihan niin yksinkertaista ruokaa en kuitenkaan tehnyt. Taas kerran päätin soveltaa ja tehdä ihan omasta päästä kokeilun. Olen nimittäin sitä mieltä, että kyllä sienet tarvitsevat kaverikseen aina sipulia ja vähän valkosipuliakin. Viime viikolla olin ostanut Rekosta pieniä salottisipuleita joten päätin käyttää niitä. Reseptin mukaan perunat keitettiin ensin kuorineen kypsiksi. Ne kuorittiin kuumina ja niistä tehtiin perunamuusi, lisättiin vähän voita ja mausteet. Reseptin mukaan siihen ei olisi lisätty mitään nestettä!? No, minä kuitenkin lisäsin siihen vähän ruokakermaa. Sipulit ja tatit paistoin pannulla kevyesti oliiviöljyssä. Vuoan pohjalle levitettiin puolet perunamuusista. Sitten sienet ja sipulit ja päällimmäiseksi loput muusit. Minä sitten vielä ripottelin muusin päälle parmesaanijuustoa raastettuna.

Siitä tuli niin hyvää että varmasti teen tällä omalla reseptillä sitä toisenkin kerran.

Marjan sieni-perunapaistoksen raaka-aineet:

5-6 Rosamunda-perunaa

100-150 g sieniä

1-2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

Mustapippuria sopivasti

75 g voita perunamuusiin

Öljyä sienten ja sipulien paistamiseen

Juustoraastetta sopivasti kuorrutukseen.

Paista 225-asteessa kunnes pinta on rapea n. 15-20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.